Drie jaar op het internet, nu in een vernieuwd jasje

Gepubliceerd op 25 mei 2011
 
Oef, het ging even mis!
In april en mei werd er een nieuw virus geintroduceerd op het world wide web. Wie op dit moment op Google bij Afbeeldingen keek, die kreeg al snel te maken met de vele tientallen ge´nfecteerde websites. Ook Microlepidoptera.nl moest er aan geloven en werd ge´njecteerd door het curem.net virus. Een populair virus, want na de pc-infecties is het website-infecteren een hype geworden. Dezelfde dag na de melding is er actie ondernomen, maar er bleek weinig aan de hand te zijn. Later bleek dat er vele honderden pagina's, zo ook het forum, voorzien waren van vreemde codes en moest dit hersteld worden. Voor de zekerheid is twee weken lang de website offline gehaald, al dan alleen de voorpagina, slimme webbezoekers konden de soortenpagina's nog wel bereiken.
De website is volledig omgegooid, nieuwe scripten en minder pagina's. Ook Flash-applicaties zijn verwijderd: hiermee hopen we nog lang te kunnen genieten van de nieuwe versie. Momenteel houden we ons systeem streng in de gaten voor eventuele nieuwe aanvallen.

Nieuwe versie, nummer twee
Het nieuwe jasje krijgt de naam versie 2. Zoals u merkt is de website vervroegd on-line gegaan, er zijn nog talloze pagina's die moeten worden ingevuld, evenals verschillende functies. Ook nieuwe functies zullen hun intrede doen, zoals vernieuwde kaartjes en een trend/prestatie diagram. In de loop van de week zal dit worden bijgewerkt, maar naar verwachting zullen de speciale functies in de vorm van kaartjes en diagrammen op zich laten wachten.
In de tussentijd kunt u in ieder geval weer volop browsen en dat is hoogstwaarschijnlijk nodig tijdens de warme meidagen!

Drie jaar on-line
Op 31 mei-1 juni 2008 werd het project Microlepidoptera.nl gelanceerd, na anderhalf jaar werk. De website is hard gegroeid en het is een mooi moment om daar nu bij stil te staan. Op 1 juni bestaat de website dus alweer 3 jaar, voor ons teamleden, al bijna 4,5 jaar.
Wij hopen dat vele na ons het team komen versterken en de belangstelling voor micro's bij allen van ons zal toenemen.

Categorie: Project | Terug naar nieuwsoverzicht | Ouder | Nieuwer


 
 
 
  © All content copyright www.microlepidoptera.nl and allied photographers.