Veel animo 5e excursie Kop van Overijssel

Gepubliceerd op 18 april 2011
 
De excursie naar in de Kop van Overijssel belooft weer veel goeds: deze is inmiddels volgeboekt. Een inventarisatie in een brede variatie aan terreintypen staat op het menu voor aankomende zomer. Wat kunnen we verwachten?

Volgeboekt
Met alweer 20 deelnemers lijkt het er op dat de excursie weer zal slagen. De laatste keer dat de excursie veel deelnemers trok, was in 2008 (21 deelnemers). Op zich logisch, aangezien veel jeugdbonders en studenten biologie wonen in Leiden. We hopen nog meer deelnemers te kunnen verwelkomen. Helaas zit de accommodatie volgeboekt, maar als u een dag of nacht wilt meelopen dan bent u van harte welkom. In de eerste week van juli zullen wij het excursieschema bekend maken, waarop u kunt zien waar en hoe wij op onderzoek uit gaan.

Deelnemers over de jaren.
1e excursie 2007 - Meijendel I = 5
2e excursie 2008 - Meijendel II = 21
3e excursie 2009 - Meinweg = 18
4e excursie 2010 - Schiermonnikoog = 13
5e excursie 2011 - Kop van Overijssel = 20
Totaal unieke deelnemers = 43

Veelbelovende 'microrijke' omgeving!
De accommodatie werd reeds bezocht en de omgeving werd nagekeken op interessante terreinen waar wij het onderzoek kunnen uitvoeren. Het terrein zelf is gevarieerd met talloze naaldbomen, struiken en loofbomen - waaronder ook een oude appelboomgaard. Recht tegenover het gebouw ligt een grote vijver met rondom veel kruiden, waar de nodige leuke soorten te verwachten zijn. Uit omringende gebieden is weinig bekend. Oude feromoonval (periode 1992-1994) bijvangsten van de PD laten enkele bijzondere soorten zien uit het gebied van Uffelte, niet ver van deze locatie. Ook het militair oefenterrein van Havelte waar normaliter weinig natuuronderzoekers komen, ligt binnen handbereik.Categorie: Agenda | Terug naar nieuwsoverzicht | Ouder | Nieuwer


 
 
 
  © All content copyright www.microlepidoptera.nl and allied photographers.