In het kader van moeilijke micro's

Gepubliceerd op 2 maart 2011
 
Aanstaande zaterdag 5 maart vindt de twee- jaarlijkse bijeenkomst van de sectie Snellen in Hei- en Boeicop plaats. De sectie krijgt een nieuwe toevoeging: mini-cursussen. Uiterst leerzaam, voor zowel beginnende als meer ervaren onderzoekers of fotografen die geïnteresseerd zijn in micro's.

De sectie is vernoemd naar Pieter Snellen, een van de grote microfanaten uit de 19e eeuw. Voor 9 euro per jaar bent u lid en ontvangt u het boekje Franje. Als niet-lid kunt u bijeenkomsten als introducee bijwonen. Aanvang 10.30 u, de Schaapskooi te Schoonrewoerd, Overboeicop 15.

Complexe microlepidoptera in Nederland
Een nieuw thema binnen de sectie zijn de mini-cursussen. Hierbij worden bepaalde onderwerpen besproken, zoals lastig te herkennen soorten en familie herkenning.
In de komende bijeenkomst wordt het eerste deel uit de serie 'Complexe microlepidoptera' gepresenteerd. De verschillen en alle andere feiten over de twaalf granietmotten (Scoparia e.a.) worden besproken. Het is over het algemeen bekend dat hier erg veel fouten in worden gemaakt. Juist daarom is het enorm leerzaam om de soorten op deze wijze (opnieuw) te leren kennen.

In de toekomst volgen nog andere groepen uit de serie: de wortelmotten (Dichrorampha), de witvlakbladrollers (Hedya-Apotomis) en de grasmotten (Crambus). Als dat al niet genoeg is, verklappen wij u dat ook een cursus rupsen van micro's (Plantenziektenkundige Dienst) in de planning staat.

Geen micro's op de Landelijke Vlinderdag

De bijeenkomst van Snellen valt dit jaar ongelukkigerwijze samen met de Landelijke Vlinderdag van de Vlinderstichting in Wageningen. Om die reden is Microlepidoptera.nl voor het eerst geen deelnemer op de kraampjesmarkt in de centrale hal. Er waren te weinig teamleden beschikbaar om de kraam te bemannen, omdat ook zij naar Snellen gaan of elders verplichtingen hebben. Heeft u dringend hulp nodig voor determinaties, u kunt altijd een afspraak maken met één van de teamleden (of de ML collectie, Steenwijk) - wij verzorgen ook lezingen.

Categorie: Agenda | Terug naar nieuwsoverzicht | Ouder | Nieuwer


 
 
 
  © All content copyright www.microlepidoptera.nl and allied photographers.