Landelijke bijeenkomst microvlinders

Gepubliceerd op 4 oktober 2016 door Beheer
 
Op 5 november ontmoeten liefhebbers van microvlinders elkaar in Schoonrewoerd. Jong & oud, leek & ervaren is welkom om hier met elkaar te praten over microvlinders.

De tweejaarlijkse bijeenkomst van de Sectie Snellen leent zich bij uitstek om kennis op te doen van vlinders. De focus van deze afdeling ligt bij de microvlinders. De Sectie Snellen is een afdeling van de Nederlandse Entomologische Vereniging en is groeiende. Deze afdeling kent momenteel een kleine honderd leden, waarvan een deel jaarlijks zijn/haar bevindingen deelt tijdens de bijeenkomst. Een mooie kans om nieuwe mensen te ontmoeten. Microlepidoptera.nl is voortgekomen uit deze afdeling. Het feit dat we de basis konden leggen met korte informatie over soorten, vergezeld met een verspreidingskaart, is met name te danken aan de inbreng van zo veel actieve leden. Lang niet iedereen is bewust van het bestaan van deze actieve groep. Een eye-opener!
Bent u nog niet lid? Kom eens kijken op 5 november!


Snellen, de naam van de micro-club, is afgeleid van de grondlegger van de studie naar microvlinders in Nederland: Pieter Snellen (Rotterdam, 1833 - 1911). Hij was ook de eerste die een tweedelig boekwerk samenstelde over de microvlinders van Nederland.

Het lidmaatschap van de Sectie Snellen bedraagt slechts € 9,- per jaar. Meer informatie vindt u op de website van Snellen zelf:

Zie ook:
Sectie Snellen, landelijke club microvlinders

Categorie: Agenda | Terug naar nieuwsoverzicht | Ouder | Nieuwer


 
 
 
  © All content copyright www.microlepidoptera.nl and allied photographers.