7e landelijke excursie in Twente

Gepubliceerd op 19 mei 2013 door Beheer
 


Het zevende jaar op een rij wordt de landelijke excursie van Microlepidoptera.nl georganiseerd. Een compleet nieuwe hoek van ons land zal worden onderzocht. Niet zomaar onderzocht, ...maar een week lang de vegetatie grondig doorzoeken naar de meest mooie en minder gewone microvlinders.
We gaan richting het mooie Twente!


Datum
Aanvang maandagmiddag 8 juli
Vertrek vrijdagmiddag 12 juli

Locatie
Nutter (Twente, Overijssel)
Accommodatie gelegen in het bosrijke gebied van Springendal: eigendom van Landschap Overijssel en Staatsbosbeheer.

Maximaal aantal deelnemers
15

Prijs
125,-*


Tijdens deze gezelligste en meest leerzame vlinderexcursie van Nederland gaan we gericht op zoek naar een aantal specialisten die vooral voorkomen in Twente. En hoe kan je het beste zoeken? Natuurlijk met een grote groep!
Het is hopen dat we geweldige vlinders als de lichte springzaadbladroller (Pristerognatha penthinana, foto onder), de zilverstraalmot (Schiffermuelleria schaefferella, foto boven) en de oostelijke zaksikkelmot (Pseudatemelia latipennella) zullen ontmoeten. Wie weet ontdekken we zelfs een nieuwe soort voor ons land: het is eerder voorgekomen. We verzamelen micro's overdag met sleepnetten en op zicht, in de avond werken we met lichtvallen vaak rondom de woning (voor de thuisblijvers) en een ander deel van de groep zal met generatoren in een dichtbij gelegen gebied de inventarisatie voortzetten.

Foto: Ingrid Altmann

Leeftijd en ervaring doet niet ter zake: iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan deze excursie. Wel wordt verwacht dat iedereen meedoet aan het programma en dus ook 's avonds bereid is micro's te registreren.
Alles is onder begeleiding: we determineren al direct soorten in het veld en ook worden dieren meegenomen naar de accommodatie om deze nader van een naam te voorzien. De accommodatie voorziet in alle gemakken en is luxueus zoals u dat van ons gewend bent: geen tentjes of boerenschuur!

Gezien de gebruikelijke opgaven van oud-deelnemers en de schappelijke prijs hebben dit jaar jonge deelnemers, studenten en nieuwe deelnemers voorrang. Dat neemt niet weg dat u zich altijd kunt aanmelden, wij hanteren altijd een reservelijst voor belangstellende deelnemers.

Belangstellend?
Stuur een e-mailtje naar infomicrolepidoptera.nl en vraag om meer informatie en de voorwaarden.
U kunt zich ook opgeven via dit e-mailadres onder vermelding van uw volledige naam, adres en (mobiel) telefoonnummer.** Wacht vooral niet te lang!

* Inclusief overnachting, ontbijt of brunch en diner op ma-di-wo. Exclusief diner bij restaurant op donderdag.
** Aanmelding is definitief zodra het verschuldigde bedrag is overgeboekt.
Categorie: Agenda | Terug naar nieuwsoverzicht | Ouder | Nieuwer


 
 
 
  © All content copyright www.microlepidoptera.nl and allied photographers.