Microlepidoptera.nl op je mobiel!

Gepubliceerd op 19 augustus 2009
 
Het moest er van komen: Microlepidoptera.nl is nu ook beschikbaar in een low resolution website, speciaal ontwikkeld voor de mobiele telefoon, voortaan te vinden op http://app.microlepidoptera.nl.

Heel erg handig, vinden wij. Vooral in het veld. Want hoe vaak vragen wij ons in het veld niet af: welke micro's zitten er nou ook alweer op slangenkruid? Welnu, dankzij MLNL Mobile 1.0 bestaat er nu de mogelijkheid dat terplekke in het veld op te zoeken. De miniatuur zoekmachine voor de mobiele telefoon geeft de gebruiker de mogelijkheid te zoeken op twee functies. Met behulp van de eerste zoekmogelijkheid kunt u zoeken op soort, waarvan het gewenste zoekresultaat een pagina toont met een foto van de soort alsmede het verspreidingskaartje. Handig, als u een leuke soort heeft gevonden, en nieuwsgierig bent hoe zeldzaam het beestje eigenlijk is en u niet kunt wachten totdat u weer thuis bent. Het zou ook kunnen zijn dat u bij het vanglaken staat, en twijfelt of het niet Pyrausta aurata of Pyrausta purpurata is. In dat geval kunt u nog eens vergelijken met de actuele foto's op microlepidoptera.nl.
De tweede zoekmogelijkheid laat de gebruiker zoeken op waardplant. Vind u bijvoorbeeld in het veld een microrups op slangenkruid, dan geeft MLNL Mobile 1.0 een lijst met microsoorten die in Nederland op slangenkruid voorkomen. Eigenlijk is deze nieuwe toepassing geboren uit het feit dat leden van het Microlepidoptera team erg van dit soort speeltjes houden en gedurende de afgelopen excursie maar wat graag Microlepidoptera.nl bij de hand hadden gehad om het een en ander op te zoeken.
Enfin, een start is er. We hopen dat nu ook de moderne microlepidopterist in het veld niets tekort komt. Uiteraard zijn we nieuwsgierig naar gebruikers evaluaties. Mocht u dus uw wensen, enthousiasme of juist klachten kwijt willen, mail ons dan op info-at-microlepidoptera.nl. MLNL Mobile 1.0 is natuurlijk ook gewoon via de computer te bereiken zodat u het kosteloos kunt bekijken. Let op: Gebruik van MLNL Mobile 1.0 via de mobiele telefoon is niet gratis. Raadpleeg uw mobiele telefoon provider om na te gaan hoeveel u betaalt voor internet dataverkeer via uw mobiele telefoon.

Met dank aan Victor Vermaas voor het briljante idee en technisch advies.

Categorie: Project | Terug naar nieuwsoverzicht | Ouder | Nieuwer


 
 
 
  © All content copyright www.microlepidoptera.nl and allied photographers.