8e excursie

Dit jaar wordt de landelijke excursie georganiseerd in Nationaal Park Dwingelderveld, van 21 tot 25 juli 2014.

Heeft u zin in een week lang op zoek naar microvlinders, alom bekend als 'microlepidoptera'?
In 2014 gaan we naar dit prachtige nationale park, een uniek hoogveen gebied, om hier u te overtuigen van de prachtige diversiteit van micro's.
Het Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Met een beetje geluk zien we ook nog enkele dagvlinders zoals het veenbesblauwtje en de veenbesparelmoervlinder.

Het is een unieke gelegenheid om mensen te ontmoeten en de fijne kneepje van het vak te leren, van inventarisatie tot determinatie. Maar absoluut het hoogtepunt is de gezelligheid en het lekkere eten gedurende de week.

De week is buitengewoon gevarieerd en omdat het aantal op heide levende soorten gering is zullen we ook uitstapjes maken naar enkele andere gebiedjes in Drenthe die nog niet eerder zijn onderzocht op nachtvlinders. Heide, naaldbos, loofbos, beekdal, stuifzand, akkers... alles zit in het pakket!


Locatie: Lheebroek
Aanvang: 14.00 uur (ma.) Vertrek: 10.00 uur (vr.)
Maximum aantal deelnemers: 16
Programma: bekijk hier het programma
Prijs: € 125,- p.p.

 

Kaart van de provincie Drenthe: blauwe pijltje is accommodatie,
focusrondje zijn onderzoeksgebieden.


Organisatie en verblijf

Accommodatie
Wij verblijven in een accommodatie die van alle gemakken is voorzien. Elk jaar wordt gepleit voor een accommodatie gelegen in de natuur.
Dit maakt het mogelijk om 's avonds rondom het gebouw met lichtbronnen (vallen/lakens) te werken. Ook dit jaar is het gelukt een mooie locatie te vinden. Er is een internetverbinding, voor een borrel (tegen een kleine vergoeding voor eigen rekening) kunt u zich wenden tot een (openlucht)bar en biedt de accommodatie een luxieus onderkomen. Bij slecht weer kunnen lezingen worden gegeven.

Lekker eten
Het avondeten (diner) op de locatie is all-inclusive. Deze gezellige momenten vormen vaak het hoogtepunt tijdens de week, naast de eventueel spetterende nachten. Alleen voor de laatste avond wordt een kleine bijdrage gevraagd, dan wordt Chinees eten besteld op de locatie.

Kosten
Dit jaar bedraagt het deelnemersgeld € 125,- per persoon.
Buitenlandse deelnemers krijgen 10% korting.


De accommodatie (foto: Tymo Muus)
Doet u ook mee?

Gratis deelnemen aan programma
Vooraf maken wij een programma bekend, die u vrij van kosten kunt meemaken indien u niet gebruik maakt van de verblijfvoorzieningen.
Woont u in de omgeving, of wilt u slechts één of meerdere middagen komen, dan bent u van harte welkom.

Voorkennis niet vereist
Ervaren microlepidopterologen helpen bij de herkenning en het zoeken naar microvlinders. We kijken naar micro's, minder specifiek naar macro's.
Voorkennis is niet vereist maar we verwachten wel een gemotiveerde inzet.
Zie ook het kopje "Over de excursie" over alle in's en out's.

 


  © All content copyright www.microlepidoptera.nl and allied photographers.